Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...άντε γεια, πήγαμε χαμηλότερα

Υπήρχε κάποτε ο ιστορικός Δήμος Ρεντίνας και ο γειτονικός Δήμος Μενελαϊδος, όμως με τον καινούργιο νόμο, τα ορεινά χωριά αυτών των Δήμων ανήκουν πια στο Δήμο Σοφάδων.

Έτσι κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο δώδεκα χρόνων περίπου, μέσα στο οποίο τα 7 χωριά της ορεινής περιοχής, λειτούργησαν ενιαία στα πλαίσια του Καποδίστρια.

Θα ’θελα εδώ, να γράψω δυο λόγια γι’ αυτά τα χρόνια που σημάδεψαν την πορεία των χωριών μας. Πιστεύω και νομίζω ότι η παραδοχή είναι γενική, ότι οι ντόπιοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες προσπάθησαν και έφεραν τα χωριά σε καλύτερη κατάσταση από παλαιότερα.

Έγιναν πολλά έργα υποδομής και τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Σήμερα με την νέα διοικητική μεταρρύθμιση είναι δικαιολογημένη η αγωνία των συμπατριωτών μας για το τι «μέλει γενέσθαι» αύριο.

Ποια είναι η κοινή πολιτιστική ταυτότητα ορεινών και κάμπου;

Ποιοι μπορεί να είναι σε θέσει να διεκπεραιώσουν τα συμφέροντα της ορεινής πατρίδας;

Ποιοι θα είναι αυτοί που θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ενδιαφερθούν για τη δική μας περιοχή;

Οι ορεινές τοπικές κοινωνίες θέλουν και επιθυμούν ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς που θα βάλουν στόχο το γενικό συμφέρον και την ανάπτυξη της περιοχής.

Θέλουμε να δούμε έναν Δήμο που θα αγωνίζεται πραγματικά για την επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής. Οι ανάγκες αλλά και οι προοπτικές κυρίως της Ρεντίνας είναι μεγάλες. Για να παραμείνει η Ρεντίνα, τόπος που τον αγαπούν οι νέοι και χαίρονται οι μεγαλύτεροι.

Ελπίζουμε στο ενδιαφέρον του νέου Δημάρχου κ. Μπάμπη Παπαδόπουλου και αναμένουμε την τήρηση της υπόσχεσης του για καθιέρωση της Ρεντίνας ως ιστορικής έδρας του διευρυμένου Δήμου Σοφάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου