Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΡΕΝΤΙΝΑ...συνάντηση με το χθές!

Η ιστορία της Ρεντίνας γράφεται από τους ανθρώπους της. Από εκείνους που έζησαν αλλά και αυτούς ζουν σε αυτήν, που βιώνουν τα προβλήματα της, που χαίρονται με την πρόοδον της, που την αγαπούν και ελπίζουν για το μέλλον της.
Η ιστορία της ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια.Η Αγγεία πόλη της χώρας των Δολόπων, που κάποια στιγμή θα γίνει Ρεντίνα, θα συναντήσουμε πλήθος ανθρώπων που την λάμπρυναν με τα έγα τους.
Θα συναντήσουμε επίσης πλήθος ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία από την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης έως τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης.
Οι χιλιάδες άνθρωποι που με την πραγματική αγάπη για το τόπο τους, που δημιούργησαν την Ρεντίνα και οικοδόμησαν μια κοιωνία στηριγμένη σε αξίες και ιδανικά.
Για την προϊστορία και πρωτοϊστορία της Αγγείας -όπως ονομαζόταν η Ρεντίνα κατά τα αρχαία χρονισα- δεν υπάρχουν γραπτά μνημεία.Έτσι είμαστε αναγκαζμένοι να αναζητήσουμε πληροφοριες στις μυθολογικάς παραδόσεις.
Μοναδικά λοιπόν χειροπιαστά στοιχεία που μπορεί να υπάρχουν είναι οι αναφορές στις μηθικές παραδόσεις των αρχαίων κειμένων, κάποιοι τάφοικαι άλλα ασαφή αρχαιλογικά ίχνη στον λόφο Παλιόκαστρο και αλαχού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου